Vissza

​Design lámpák - otthonunk ékszerei, Ketesdi Enikő lakberendező ajánlása

A médiában - 2020-02-19

A lámpák ma már nemcsak világítótestek. Funkcionalitásukon kívül sokkal nagyobb szerepet játszanak, hiszen jelentős dekorációs erővel rendelkeznek. Már a világítás megtervezéséhez is szakértelem szükséges, de a megfelelő lámpát kiválasztani egy adott helyiségbe, összhangba hozni a színekkel, a bútorzattal nem egy egyszerű feladat.

Design lámpák - otthonunk ékszerei

A lámpák ma már nemcsak világítótestek. Funkcionalitásukon kívül sokkal nagyobb szerepet játszanak, hiszen jelentős dekorációs erővel rendelkeznek. Már a világítás megtervezéséhez is szakértelem szükséges, de a megfelelő lámpát kiválasztani egy adott helyiségbe, összhangba hozni a színekkel, a bútorzattal nem egy egyszerű feladat.

Akkor lesz ideális a világításunk, ha figyelembe vesszük a tér méretét, a belmagasságát, a bútorok színét, a fal színét, indokolt-e az erős világítás, vagy csak gyengébb, lágy fényt szeretnénk.

Nemrég találtam rá Kádár Kincső

egyedi formatervezett #explore lámpáira, amelyek otthonaink vitathatatlan ékszerei lehetnek. Minden darab különleges névvel és saját történettel rendelkezik. A függőlámpákat, újrahasznosított alapanyagokból készíti a perforálás technikájával, amelyet e különleges díszítési módszerrel tesz egyedivé. Az éjjeli lámpákon kulturális elemeket hasznosít újra, azaz közterek, épületek és a környezetben előforduló kulturális motívumokat ment újszerű formákra, melynek eredménye a népi hagyományos motívumaink és a design formák csodálatos találkozása.
MILYEN TEREKBEN ALKALMAZHATÓK EZEK A LÁMPÁK?

A függőlámpáknak egyszerű, letisztult formájuk van, nem kirívók, nem bonyolultak, nagyobb méretük miatt tágasabb terekben modern vagy bohém környezetben szépen érvényesülnek. Elhelyezhetjük egymagukban, de akár csoportban is, ha a megvilágítandó felület mérete vagy formája úgy követeli. Például egy tágasabb ebédlőben, az asztal fölé, vagy középen elhelyezett konyhasziget fölé tehetünk azonos távolságra több lámpát, ha ugyanabból a színvilágból választunk.

A perforált technikával készült darabokat inkább visszafogottabb környezetbe válasszuk, hiszen a fény sok kis foltocskában erős fény hatására kivetülhet a falra, és ha ez dús mintájú tapétával találkozik káoszt okozhat. Ezért színes háttérbe inkább válasszuk a letisztult egyszerű formájú, egynemű szűrt fényt árasztó függőlámpákat. Diszkrét környezetben, ha geometrikus, szabályos formák jellemzők a térre, bármelyik darab beilleszthető.

Természetesen nemcsak az otthonokban, hanem a vendéglátó egységekben is kiemelkedő szerep hárul a világításra. Sok esetben nem azért lesz kedvenc helyünk egy étterem vagy kávézó, mert kiemelkedő a konyha vagy, mert a pincérek már barátaink, hanem az illető helynek kellemes hangulata van és jó oda betérni. Az #explore lámpák ebben a környezetben is exkluzív stílust képesek biztosítani.

Kincső gondolt a gyerekekre is, hiszen a „Törpék”, a „Fénylegelészők” vagy akár a „Barmocskák” kedves és vidám hangulatot varázsolnak a gyerekek birodalmában. Ahhoz, hogy inspiráló és egyben otthonos legyen a gyerekszoba, itt is figyeljünk a fal színére, a bútorokra, de nem árt, ha a textileken is visszaköszön a lámpán található motívum.

Az éjjeli lámpák modern és klasszikus környezetben is tökéletesen beilleszkednek a letisztult formájuk és a fehér-fekete színkombinációjuk jóvoltából. Az éjjeli lámpák igény szerint felnagyíthatók, így állólámpa is készülhet ezekkel a mintákkal. Nappali fényben a motívumok diszkréten látszanak, felkapcsolva teljes pompában világítanak és különleges hangulatfényt árasztanak a térben. A nappaliban elhelyezhető a kanapé vagy a fotel mellé, megfelelő fényforrásként az olvasáshoz, de hangulatfényről is gondoskodik, ha csak arra vágyunk. A hálószobában is nagyszerű világítótest, hiszen itt a nyugalomé a főszerep. Elegáns vendéglátó egységekben is egyedi hangulatot teremtenek, hiszen modernek, de ugyanakkor visszafogottak, és maximálisan betöltik funkciójukat. Szépségszalonban vagy masszázsszalonban kellemes fényük elősegíti a relaxációt.

Az, hogy a környezetünknek milyen stílust választunk, legnagyobb részben az egyéniségünktől függ. Legyen modern, klasszikus, vagy bohém, a hangulatát tudatosan irányíthatjuk egy jól megválasztott lámpával, hiszen egy formabontó design azonnal minden tekintetet magára vonz.

Az #explore lámpák megtalálhatók a www.explorelamps.ro oldalon, a készítőjük szívesen válaszol az egyéni igényekre is.

#explore #lámpa #függőlámpa #állólámpa #éjjelilámpa #világítás #hangulatfény

Szerző: Ketesdi Enikő, lakberendező

Fotók: Gábos Albin

Megjelent a Kreatív Interior - Lakberendezés Székelyföldön Facebook csoportban.

Fotógaléria

A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data