Vissza

Sándor Rebeka belsőépítész ajánlja az Explore lámpákat

A médiában - 2020-10-06

Az egyetemen azt tanítják, hogy egy igazi otthonnak lelke van. Koncepciója, gondolatvilága, üzenete. Kifejezi a benne lakók eszméit, érzelmeit, világról alkotott nézeteit. Egy igazi otthon jelkép. Biztonság. Rejtekhely. Hitvallás.

Az egyetemen azt tanítják, hogy egy igazi otthonnak lelke van. Koncepciója, gondolatvilága, üzenete. Kifejezi a benne lakók eszméit, érzelmeit, világról alkotott nézeteit. Egy igazi otthon jelkép. Biztonság. Rejtekhely. Hitvallás.

Amikor először találkoztam Kincső munkáival, az jutott eszembe, hogy lehet egy tárgy ennyire „minden”. Egyszerre helyi és nagyvilági. Egyszerre rusztikus és modern. Egyszerre egyedi és univerzális. Egyszerre kézműves érték és precíz, minőségi munka eredménye. A hangulat, amit ezek a lámpák árasztanak magukból, igazán különleges. Még úgy is, ha a szemlélő csak fényképekről csodálhatja őket. A matt és fényes felületek kontrasztja, a sötét és világos árnyalatok találkozása, a kifinomultság, az elegancia, ősapáink hagyományainak tisztelete a mai modern ember gondolatmenetével párosítva... ezek a dolgok mind-mind arról árulkodnak, hogy az Explore műhely ajtaja mögött valami igazán különleges munkafolyamat zajlik nap mint nap.

Egy helyiség megvilágítása hosszú időkön át másodlagos szempont volt egy enteriőr kialakításában. Még csak nem is másodlagos...inkább csak olyan „muszáj dolog”. Elkészült a szoba, leburkolták, berendezték, de a mennyezet közepén lelógó kábelekre csak nem került oda magától az a fránya lámpabúra. Ilyenkor történt, hogy a család szedte magát, s elindult szerencsét próbálni. Ment, ment, mendegélt, egészen a legközelebbi iparcikk üzletig, hogy ott majd csak talál valamit. Meg is találta, az árát is megnézte, s úgy volt vele: „az majd jó lesz”. Hazament, felszerelte, s azon kívül, hogy este biza jó szolgálatot tett a sötétség ellen, oda sem nézett, még csak rá sem pillantott a legújabb szerzeményére. Ma már ez nem így van. Egy lakás világítástechnikáját már a tervezés első fázisában számításba kell venni. Az erre szánt összeggel számolni kell a kezdeti költségvetésnél. A világítótestek design-ja, kinézete szerves része kell hogy legyen egy belső tér arculatának. Ezekben a tárgyakban sokkal több potenciál van annál, minthogy csak funkcionálisan használjuk őket. Hogyha igényünk és erőforrásaink úgy engedik, ezek a tárgyak ékszereivé, fókuszpontjaivá, szerves részeivé válhatnak otthonunknak. Hát, ezért is csodálatosak az Explore lámpák. Azt hiszem, hogy ezek a design tárgyak – általános tulajdonságaiknak és személyre szabhatóságuknak köszönhetően - szinte bármilyen lakás berendezésének csodás kiegészítői lehetnek. A perforált felületek generálta fényjáték játékosságot, melegséget, életet csempész a hűvös téli estékbe. A gyerekeknek készült darabok vidámsággal töltenek el bármilyen gyerekszobát. Az elegáns, fémes formák a mai modern étkezők, nappalik, hálószobák, privát és publikus zónák tökéletes díszei lehetnek. Ugyanúgy látok magam előtt gerendás házakat masszív fa bútorokkal, mint „csupaablak” lakásokat minimalista berendezéssel, amelyekben mind-mind Explore lámpák csüngnek alá. S persze nem csak csüngnek. Padlón, éjjeliszekrényen, íróasztalon állnak stabilan és teszik, amit tenniük kell: fényt visznek a lakásba – a szó szószoros és képletes értelmében.

Egy kézműves termékben az a szép, hogy megvásárlásával nem csak egy tárgyat kapunk. Jár hozzá a történet, a pillanat, az élmény, a készítő és készíttető személyisége. A bögre tea, a beszélgetés, a lélek, a kacsintás. Ezeket a dolgokat semelyik Ikeában nem tartják készleten, viszont valahogy azt érzem, hogy a Kincső műhelyébe betérőknek egyikből sem lesz soha hiánya.

Köszönöm, hogy az Explore műhely van és alkot. Igazi kis csoda!

Sándor Rebeka,

belsőépítész

Ha tetszett a cikk, keressétek fel Rebeka Facebook oldalát, és kérjétek tanácsait.

https://www.facebook.com/SandorRebeka23


Fotógaléria

A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data