Despre noi

Image 3

Mă numesc Kincső Kádár, sunt creatorul lămpilor explore. Afacerea mea este o afacere feminină unipersonală în industria creativă, cu o activitate care se situează între design şi artizanatProdusele mele sunt funcţionale şi făcute manual.Satisfac cu plăcere nevoile personalizate, încerc să ajut clienţii să identifice o cale proprie de exprimare în domeniul designului interior.

Lucrez singur, dar le datorez multe lucruri şi rudelor apropiate. Am locuit într-un oraş, dar o parte mare a copilăriei mele am petrecut-o într-un sat mic din Ţinutul Secuiesc, unde bunicii mei meşteşugari nu au ştiut ce este imposibilul, aveau o soluţie pentru orice, şi mai târziu mi-au fost mentori în dezvoltarea mea personală şi profesională. Prima mea lucrare artizanală a fost cea făcută pentru bunicul meu de ziua lui, la vârsta de aproximativ şase ani. Încă îmi aduc aminte de compoziţia florală făcută dintr-o cutie de cafea şi câteva resturi de sârmă. La sat terenul de joc al unui copil de la oraş erau atelierul sau şopronul. Aveam propriile mele unelte: fierăstrăul, ciocanul, menghina, cleştele, şi le puteam folosi să creez orice. M-au învăţat şi să cos, să brodez, să tricotez şi să croşetez. Aşa am descoperit motivele bogate de pe prosoapele, cearşafurile şi obiectele de îmbrăcăminte ţesute. Cred că aici a început dragostea mea pentru obiectele estetice şi practice făcute manual. Trebuie să-le mulţumesc tatălui meu şi fraţilor mei pentru încurajarea „tehnică” ulterioară, datorită căreia pot să învăţ foarte repede folosirea oricărei scule electrice. Cunoştinţele tehnice sunt completate de dragostea mamei mele, de urmărirea armoniei şi a păcii, cu ajutorul cărora pot să dau suflet obiectelor create.

Aşadar, nu întâmplător, am studiat mai târziu etnografie şi antropologie culturală la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. Terminarea studiilor şi zece ani de muncă de pedagogie muzeală cu expoziţii mereu diferite m-au ţinut în formă şi mi-au format ataşamentul meu, atitudinea mea şi respectul meu faţă de obiectele artizanale sau de patrimoniul arhitectural. Iubesc provocările, activităţile creative şi să mă ocup cu creaţii tematice.

Aşa s-a născut ideea lămpilor explore în două categorii.

O parte a produselor explore sunt făcute din materie primă reciclată prin tehnica perforării. Aceste lămpi sunt unice datorită materiei prime reciclate şi a tehnicii ornamentale speciale.

În cazul produselor din a doua categorie reutilizez elemente/valori culturale. Mă inspir cu drag din motivele clădirilor, a spaţiilor publice şi din orice din jurul meu care are o valoare culturală.

Scopul afacerii mele este să adaug o notă personală locuinţelor persoanelor care iubesc accesoriile stilate, nu prea scumpe şi ecologice. Lămpile conţin cel puţin 50% materii prime secundare, şi în acest fel afacerea mea contribuie, cu paşi mici şi mare angajament, la o viaţă mai frumoasă, mai curată şi la reducerea producției de deșeuri.

Totodată, este un produs local, pentru că este creat local, materia primă fiind deşeu local, şi care doreşte să contribuie la imaginea localităţii situată la 11 km de Miercurea Ciuc.

Atelierul se găseşte într-o casă ţărănească renovată în centrul satului Frumoasa.

Coşul meu

Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba
Favorite
Politica de confidenţialitate Termeni şi condiţii Politica de returnare Manage Personal Data