Vissza

Mit, s miért legelésznek?

Világító történetek - 2019-12-17

Azt is kérdezhetném, hogy mi jelent örömöt? Egy nap. Csak úgy. Egy állat megsimogatása, vagy egy kedves emlék, egy nyugodt este?

Ebben a lámpában a fát és a papírpépből készült lámpaernyőt próbáltam harmonikus módon ötvözni. Úgy gondolom, remek kiegészítője lehet a gyerekszobának. Minimalista stílusával, visszafogott színeivel szinte bármilyen térben elképzelhető. A két anyag kombinációja remekül illeszkedik a fehér vagy más színű falhoz, de a gerendás mennyezethez is szerencsésen társítható.


A természetes anyagoknál maradva, úgy döntöttem, hogy fával egészítem ki a papírt. Na, de onnan jönnek ezek a barmocskák?

Néhány éve előszeretettel rajzolok számomra kedves állatkákat. Ez azért fontos, mert szándékosan kerülöm az átvett rajzokat. Tiszteletben tartom a más szellemi tulajdonát, ezért a formák zömét, melyeket nem valamilyen kulturális motívum ihletett, magam rajzolom. Valamiért nagyon megszerettem a zsiráf, a kecske, és a dinó karaktereket.

Image 1

A kecskét különösen. Hatodikos koromban az akkori divathoz híven nem tamagocsim, hanem két élő kecském volt, melyekre gondot viseltem a hosszú nyári vakációk alatt. Hazatereltem a "kultúrkertből", megfejtem, majd nagy izgalommal vártam, hogy hajnalban megfújja a pásztor a kürtöt, és kitessékelhetem a kapun a csökönyös állatkáimat, hogy aztán estig kedvükre legelésszenek.

Akkor már dinók nem voltak... Róluk nincs ennyire közvetlen történetem, de bennük van egy világ, amit nem élhettünk, mégis máig itt vannak velünk valamilyen formában. És a zsiráf? Imádom az állatkerteket. No, nem azért, mert bezárják őket, hanem mert képes vagyok órákat eltölteni azzal, hogy egy-egy állat viselkedését megfigyelem, konzerválva, úgy, ahogy kapom. Az alábbi képen még "faragatlanok", frissen kerültek ki a fűrész fogai alól, melyet egy alapos csiszolás, majd festés követett.

Image 15

Hosszú éveken keresztül gyerekekkel dolgoztam. A legközvetlenebb közös nyelv a gyerekekkel mindig az állatokhoz vezetett. Még nem találkoztam olyan gyermekecskével, aki ne szerette volna az állatokat. Ha valaki ragaszkodik egy kedvenchez, megváltozik a hangszíne, kedvesen kezd beszélni, elmosolyodik. Valami jó történik az emberben, amikor a számára kedves állatcimborát eleveníti fel.

Ezt az érzést és a vidéki életben tapasztalható csillagos estéket sűríti egybe ez a számomra igen kedves lámpabura, mely visszafogott csontszín, bronz és szürkészöld árnyalataival a legtöbb lakásban otthonra találhat. A papír és a fa illesztését lánc segítségével oldottam meg.

Image 29

A burán csillagképeket láthatunk, melyek egyszerűsítve és nagyon diszkréten jelennek meg a sötétben legelésző állatkák felett. A belső bronz színezés felerősíti a fényt, és az apró fúrt lyukakon csak este szűrődik át a csillagok fénye. Számomra varázslat.

Image 28

A lámpa tervezésénél valamiféle ritmikusságra és egyben egyensúlyra törekedtem, valami olyan életérzésre, ami a mindennapjainkhoz szükséges, amitől úgy érezzük, hogy aznap kerek a világ.

Image 11

A mesém befejezését megtekintheted a termékek között. Itt láthatod, hogyan álltak össze a formák és a színek. Neked mire van szükséged, hogy kerek legyen a napod?

Fotógaléria

A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Kedvencek
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Pénzvisszatérítési eljárás Manage Personal Data